Dr. Kovács Zoltán

PápaFő utca 19.4. választókerület
2018 Feb. 25 21:00

„Ne higgyünk a kommunista utódszervezetek hamis próféciáinak”- A kommunista diktatúrák áldozataira emlékezett a város

A Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartottak megemlékezést ma este a Pálos téren, a Sulyok Dezső szobornál. Az ünnepélyen Csukárdi Tibor szavalatában, Faludy György: Magánzárka című versét hallatták az emlékezők.

 

-A forradalmi terrort bevezető szovjet kormány felszámolta a pártokat, megtorolta a politikai elhajtásokat. Több állam bekebelezésével létrehozták a Szovjetuniót, amely általa, majd később Sztálin által minden időket egyik legvéresebb diktatúrájává vált. Világviszonylatban a kommunista diktatúrák áldozatainak számát százmillióra teszik, Kelet-Közép-Európában az áldozatok száma meghaladhatja az egymilliót, az ukrán éhínség miatti elhalálozások számát pedig négy-tízmillió közé teszik - mondta dr. Kovács Zoltán, majd Sulyok Dezső pápai politikus életútját is felidézte.

 

-Egyik legigazabb gondolata napjainkban is helyálló: „A demokratikus meggyőződés a nemzeti gondolat nélkül puszta liberalizmussá válik, ami Magyarország létét és érdekeit veszélyezteti. A puszta liberalizmus kiszolgáltatja Magyarországot a számarányában és gazdasági erőforrás tekintetében gyenge magyarságot, a külső birodalmi, állami, vagy nemzetközi törekvéseknek.” -A brüsszeli elitben még ott vannak az 1968-as párizsi diáklázadás emblematikus figurái, akik ma már farmer helyett öltönyben ülnek a döntéshozó helyeken és legnagyobb ellenségei a nemzetállamok gazdasági, politikai és etnikai önállóságának. Ők azok, akik baloldali liberálisként nacionalizmust és fasizmust kiáltanak, ha valami nem az ő érdekük szerint történik, ők a globalizmus és a bevándorlás támogatói - emelte ki a képviselő.

 

-A baloldal politikusai ma is rágalmaznak, börtönnel fenyegetőznek politikai ellenfeleikkel szemben. Egyelőre csak vérgőzös hőzöngésekben, és a közösségi oldalakon megosztott fotókon, de ezeket is komolyan kell venni. Megoldásuk nincs a kor kihívásaira, tehetetlen és tehetségtelen politizálásukkal akadályozzák az ország fejlődését. A kommunizmus bukását követően, ma a nyílt társadalom eszméjét próbálják ránk erőltetni, a nemzetállamok önállóságának, kultúrájának és etnikai összetételének felszámolásával. Idegen kultúrájú és vallású embermilliók bevándorlásának elősegítésével. Tudjuk, a társadalmat erőszakkal átalakító törekvésének mindig rengeteg áldozata van. Ha nem ismerjük a történelmet, és nem tanultunk a korábbi példákból kiszolgáltatottá és védtelenné válunk. A kommunizmus áldozatai erre tanítanak - tette hozzá a szónok, majd gondolatait így zárta: Ne higgyünk a kommunista utódszervezetek hamis próféciáinak, nehogy ez a korszak még egyszer bekövetkezhessen.

 

A résztvevők a beszédet követően elhelyezték az emlékezés koszorúit és mécseseit Sulyok Dezső szobránál, majd a Márton István utcában Katona István emléktáblájánál.

( Forrás: pap-ma.hu)

Dr. Kovács Zoltán

Pápa, Fő utca 19.
eseménynaptár