2018 Apr. 7 21:31

Erős, értékes közösség: húszéves a pápai Megújulás Klub

Tortával és gazdag műsorral ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját a Rákbetegek Országos Szervezetének Pápai Megújulás Klubja a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban. A résztvevőket Kovács Zoltán  országgyűlési képviselő köszöntötte. Beszélt a szűrővizsgálatok fontosságáról, illetve a régióban megvalósított egészségügyi fejlesztésekről.

A jeles jubileum alkalmával Hörömpöly Imréné a Megújulás Klub vezetője húszéves történetükkel ismertette meg az esemény vendégeit. – A klubot 1998 májusában Bagoly Katalin onkológus főorvos és asszisztensei segítségével alapítottam. A fő célom az volt, hogy a bajba jutott sorstársaimon, és természetesen magamon is segíteni tudjak. Akkor 30 taggal alakultunk meg, közülük 12-en most is aktívak. Jelenlegi taglétszámunk 43, ők Pápán és környékén élnek. Klubfoglalkozásainkat minden hónap második csütörtökjén tartjuk a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ előadótermében, ahol igazi otthonra leltünk – fogalmazott. Mint mondta, fő céljuk a segítségnyújtás, a kapcsolatfelvétel az új betegekkel. Emellett egészségügyi témájú előadásokat, családi programokat, kirándulásokat szerveznek, ezek az alkalmak pedig még inkább összekovácsolják a közösségüket. Rózsika rámutatott, az évek során számos társklubbal vették fel és tartják a mai napig a jó kapcsolatot, rendszeresen látogatják egymás rendezvényeit. A Megújulás Klub tagjainak névnapjait, születésnapjait közösen ünnepelik, de gyógytornán és vízi tornán is részt vesznek, egészségvédő napokat szerveznek, támaszadó szolgálatot működtetnek, továbbá jelen vannak a városi rendezvényeken. Kiemelte, mindez nem valósulhatott volna meg a segítők, a családtagok és a klubtagok támogatása nélkül, akiknek mindezért köszönettel tartozik.

Szekeres Ernő, a Rákbeteg Országos Szervezetének elnökhelyettese szintén elismerően szólt a klub munkájáról. – Húsz év egy csodálatos időszak, és a pápaiak rengeteget tettek azért, hogy jól működjön ez a klub. Végig a szeretet vezérelte őket. Ugyanis a szeretet látja a láthatatlant, megfogja a megfoghatatlant, eléri a lehetetlent – fogalmazott. ( Forrás: veol.hu)