Dr. Kovács Zoltán

PápaFő utca 19.4. választókerület
2018 Mar. 10 16:59

Magosz közgyűlés Pápán

 

Éves közgyűlést tartott a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) Veszprém megyei szervezete Pápán. Kovács Zoltán a térség országgyűlési képviselője  kifejtette, a Fidesz szövetségesei között nagyon fontos szereplő a Magosz, amely a gazdatársadalom érdekképviseletét látja el. Jakab István, a Magosz elnöke aláhúzta, a nyolc évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva tavaly a magyar agár- és élelmiszergazdaságban 5,8 milliárd euróról 9 milliárdra nőtt az export, miközben 72 ezer munkavállalóval lett több az ágazatban.

 

Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy a Magosz és a NAK kérésére a földárveréseken keresztül megváltozott a magyar birtokszerkezet a kis- és középbirtokok javára. Emellett átalakították, úgymond közelebb vitték az emberekhez a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szervezetrendszerét, mely korábban nem volt kellően felvértezve a nagy pályázati dömpingre.
-Komoly stratégiai döntés volt az is, hogy az MHV helyett a Magyar Államkincstár lett a kifizetőügynökség, ide került például a nyugdíjfolyósító, az egészségpénztár, így egy helyre koncentrálódik az egész állami kifizetési rendszer. Átalakultak a megyei MHV-szervezetek, amik a kormányhivatalok részeivé váltak. A változtatásokkal gyorsabbá, hatékonyabbá váltak az ügymenetek, illetve a rendszer maga. Kovács Zoltán rámutatott, az egyik legfőbb cél az volt, hogy az ágazatban minél kevesebb elutasító döntés szülessen a kérelmeket illetően. Tavaly a beérkezett kérelmek 72 százaléka pozitív támogatói döntést kapott, ez pedig közel 169 ezer támogatott beadványt jelentett. - fogalmazott az államtitkár.

( Forrás: papa-ma.hu)

Dr. Kovács Zoltán

Pápa, Fő utca 19.
eseménynaptár