Dr. Kovács Zoltán

PápaFő utca 19.4. választókerület
2018 Feb. 13 12:23

Összekötik az M7-es autópályát a 710-es főúttal

 

Letették az alapkövét az M7-es autópályát a 710-es főúttal ( Balaton északi parti településeket elkerülő út) összekötő csomópontnak Balatonfőkajár mellett. A 2019 őszére megvalósuló beruházás során mintegy 3 kilométer hosszú besoroló sáv és egy különszintű csomópont épül, közel 2 kilométer útszakasz, egy körforgalom, valamint egy kerékpáros felüljáró.

 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a beruházás gyorsabbá és biztonságosabb teszi a közlekedést a térségben. Kontrát Károly az alapkőletétel alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a legfontosabb közösségi érték a biztonság, melynek egyik meghatározó eleme a közlekedésbiztonság. Ezt hivatott erősíteni a 7,3 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés.

 

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára,Veszprém megye fejlesztési biztosa azt hangsúlyozta, hogy az útfejlesztés megszünteti majd a térségben hétvégenként tapasztalható forgalmi dugót, megkönnyítve a közlekedést. Az elmúlt 3 és fél esztendő alatt a megyében mintegy 80 kilométer út megújult, épül a várpalotai elkerülő, fejlesztik a Győr és Pápa közti kétszer két sávos utat. A megyei utak egyre biztonságosabbá és közlekedhetőbbé válnak – hangsúlyozta.

 

Takács Szabolcs, Veszprém megye kormánymegbízottja felidézte: 2017 őszén az építkezést megelőző régészeti feltárást követően adták ki az építési engedélyt az útfejlesztésre. Az úthálózat fejlesztése a helyieknek és az ide látogatóknak egyaránt fontos – húzta alá.

 

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta: az épülő csomópont jelentőségét növeli, hogy a későbbi M8-as autópályának is része lesz.

 

( Forrás: Magyar Idők)

 

Dr. Kovács Zoltán

Pápa, Fő utca 19.
eseménynaptár