Dr. Kovács Zoltán

PápaFő utca 19.4. választókerület
2018 Feb. 2 12:43

A legnagyobb adófizetőket köszöntötték

 

Pápán évtizedes hagyomány, hogy az önkormányzat év elején találkozóra invitálja és köszönti a legnagyobb adófizetőket, foglalkoztatókat, hogy köszönetet mondjon munkájukért és befizetett adóikért, amelyekkel hozzájárulnak a település fejlődéséhez. A fogadáson Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség államtitkára üdvözölte a gazdasági társaságok képviselőit.

 

Áldozó Tamás polgármester köszöntő beszéde után dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a magyar gazdaság fejlődésének országos viszonylatairól szólt. Mint mondta, Magyarország nemcsak leküzdötte a gazdasági válságot, de stabil növekedést ért el. Az országgyűlési választások ellenére sem szalad el a költségvetési gyeplő, a reálgazdasági folyamatok jó alapot nyújtanak ahhoz, hogy a hiány 2018-ban 2,4 százalék alatt maradjon és az államadósság tovább csökkenjen - fogalmazott. Kiemelte, a kormány intézkedései a pozitív gazdasági kilátásokat támogatják, ezek között megemlítette a CSOK-ot, a kedvezményes lakásáfát, a növekvő reálbéreket, az uniós források hatékony felhasználását és az adócsökkentő intézkedéseket.


-Az otthonteremtési program 2015-ös bevezetése óta, több mint 63 ezer CSOK igénylést fogadtak be 177 milliárd forint értékben. Az új lakások építésére vonatkozó ÁFA csökkentés is segíti az otthonteremtést, az építőipar teljesítménye tovább nőtt és ez várhatóan folytatódik. A kormány 20 milliárd forintos fejlesztési programot indít az ágazatban, melyre januártól pályázhatnak a magyar építőipar kis- és középvállalkozásai. A képviselő hozzátette, a CSOK igénylésének módját egyszerűbbé tették, ezzel is segítve az otthonhoz jutást.

 

Ezt követően Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja tartott előadást a magyar gazdaság kilátásairól, és lehetőségeiről.

 

Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő okleveleket és emlékérmeket adott át a város legnagyobb adófizetőinek. A rangsor élén - éppúgy mint az előző években - a Yanfeng Kft. áll, a második legnagyobb adófizető a Hirtenberger Bt. , a harmadik helyre - a tavalyi hatodikról - pedig a Pápai Hús Kft. került. Kovács László, a Pápai Hús ügyvezető igazgatója elmondta, büszkék arra, hogy az elmúlt évben 14 milliárd forintos árbevételt realizáltak, a cég újra életre kelt, dolgozik, és megalapozta azokat a lehetőségeket, amire a következő években építeni lehet.

 

A program végén kötetlen szakmai beszélgetésre, ismerkedésre, tapasztalatcserére került sor a gazdasági társaságok képviselőivel.

 

Forrás: papa-ma.hu

Dr. Kovács Zoltán

Pápa, Fő utca 19.
eseménynaptár