Dr. Kovács Zoltán

PápaFő utca 19.4. választókerület
2017 Dec. 6 16:55

Kormányhivatali épületek energetikai fejlesztése az olcsóbb üzemeltetésért

 

„Takarékosabban üzemeltetjük, és korszerűbben tudjuk működtetni így intézményeinket” – összegezte a fejlesztések legfontosabb céljait Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár Gödöllőn, ahol felújított kormányhivatali épületek kerültek átadásra. Hozzátette, az energiatakarékossági program keretében országosan 320 ingatlant korszerűsítenek, amelyből eddig már 205-öt átadtak. Kovács Zoltán kiemelte, a felújított épületek mindamellett, hogy lényegesen olcsóbb az üzemeltetésük, az ügyfelek számára kényelmesebb, korszerűbb körülményeket jelentenek.

 

Évente mintegy 80 millió forintnyi költségmegtakarítást eredményez a Pest Megyei Kormányhivatalban 2016 és 2018 között megvalósuló energiahatékonysági fejlesztés. A beruházások első ütemének befejező eseményén Kovács Zoltán a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért felelős államtitkára, Vécsey László a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott közösen adták át a megújult épületeket Gödöllőn.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal 1,44 milliárd forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A támogatásnak köszönhetően a kormányhivatal vagyonkezelésében, illetve használatában lévő épületek energiahatékonysági fejlesztését végzik el 23 Pest megyei helyszínének, 26 középületén. A beruházások során homlokzati és padlásfödém hőszigeteléseket, nyílászárócseréket, gépészeti felújításokat, valamint napelemek telepítését valósítják meg.

 

A munkálatok 2016. év végén kezdődtek meg, és várhatóan 2018. június végén fejeződnek be.

Dr. Kovács Zoltán

Pápa, Fő utca 19.
eseménynaptár