2017 Nov. 10 16:16

Veszprém megyei foglalkoztatási fórum

A megyei foglalkoztatási helyzet javítása, a régió társadalmi-gazdasági fejlődése és a jövőbeni kihívások megoldása érdekében, a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” c. TOP projekt keretében a Veszprém Megyei Önkormányzat, a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal – mint konzorciumi partnerek –megalapították a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktumot. A projekt nyitórendezvényén beszédet mondott dr. Kovács Zoltán államtitkár.

Az államtitkár hangsúlyozta a kezdeményezés lehetővé teszi a munkavállalók és munkáltatók közötti kapcsolattartást, mert arra van szükség, hogy a megyében lévő álláskeresők, munkavállalók és foglalkoztatók elérjék egymást.
-Veszprém megyében az utóbbi két évben jelentősen bővült a vállalkozások támogatására felhasználható források nagysága. 2017. szeptember végéig csaknem 1,2 milliárd Ft kiutalása történt meg az elsődleges munkaerőpiacon történő elhelyezkedés, valamint munkahelymegőrzés támogatására. Tavaly a megye munkahelymegőrző támogatásra 123 millió Ft-ot költött, idén ez az összeg már a duplája 236 millió Ft-ra nőtt. Az elsődleges munkaerőpiacon történő elhelyezkedést segítő támogatás 2017. szeptember végéig 619 millió Ft volt. Az induló vállalkozások támogatása is nőtt, idén már 206 millió Ft-ot fordított erre a célra a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A felhasznált összegekkel arányosan nőtt a támogatásban részesülők létszáma is, ami jelentősen csökkentette a regisztrált álláskeresők számát. – mutatott rá Kovács Zoltán. Az államtitkár azt is kiemelte, míg tavaly 243 millió Ft NFA forrásból gazdálkodott a megye, addig idén már 403 millió Ft hazai forrás áll rendelkezésre.