Dr. Kovács Zoltán

PápaFő utca 19.4. választókerület
2017 Oct. 6 16:55

Utakat, járdákat újítanak fel állami támogatásból Zircen

 

A bakonyi kisváros hetvenötmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a városfejlesztési feladatok körében utak és járdák felújítására, melyet közös sajtótájékoztatón jelentett be dr. Kovács Zoltán a térség országgyűlési képviselője, államtitkár, megyei fejlesztési biztos és Ottó Péter polgármester.


– A kormány közelmúltban meghozott döntése alapján százötvenkilenc önkormányzatnak ítéltek meg 5.051,5 milliós támogatást, helyi települési érdekű fejlesztésekre. Zircen közel negyven kilométer hosszúságú út, s megközelítőleg fele annyi járda van. A támogatás jelentős előrelépés lehet, segítségével mintegy négyezer négyzetméter járda és háromezer négyzetméter közútfelület újulhat meg, hangsúlyozta dr. Kovács Zoltán. Ottó Péter köszönetet mondott az országgyűlési képviselőnek fejlesztési elképzelésük támogatásáért. Elmondta, a város útjainak és járdáinak nagy része sok-sok évtizeddel ezelőtt épült, állapotukban nemcsak a múló idő, de a megvalósított közművesítési munkák is nyomot hagytak.


Az elmúlt másfél évtizedben pályázatok támogatásával és saját forrásból megvalósított út és járda fejlesztések ellenére is a teljes út- és járdahálózat közel negyven százaléka igényel teljes felújítást.


– Az utak halaszthatatlan javításáról az önkormányzat minden tavasszal kátyúzással gondoskodik, ezek foltjai már-már egymásba érnek. A járdák rossz állapota miatt elsősorban az idős, mozgásukban korlátozott, vagy babakocsival közlekedők számára jelent komoly nehézséget a közlekedés. Egyik legfontosabb feladatunk ellátásához kaptunk most igen jelentős forrást, a városnak önerőből hat-nyolc évre lenne szüksége e fejlesztés megvalósítására, emelte ki a városvezető. A képviselő testület fog dönteni arról, hogy a prioritások figyelembevételével mely útszakaszok és járdák újulhatnak meg.


A korábbi évek fejlesztéseinél fő szempont volt, hogy a városközpontból induljanak a felújítások, tekintettel arra, hogy itt bonyolódik a legnagyobb jármű- és gyalogosforgalom. Még az idei évben elindítják a közbeszerzési eljárást, a jövő év tavaszán, amikor az idő engedi, megkezdődnek a munkálatok.

 

(Forrás: veol.hu)

Dr. Kovács Zoltán

Pápa, Fő utca 19.
eseménynaptár