Dr. Kovács Zoltán

PápaFő utca 19.4. választókerület
2017 Jul. 21 19:34

Átvették oklevelüket az új kormányhivatali ügyintézők - Hasznos fejlesztésekről szóltak a tájékoztatón

VESZPRÉM - A megye kilenc településén huszonhat kormányhivatali épület energetikai rendszere újul meg év végéig. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, a fejlesztési programban országosan 330 épületet újítanak fel 25 milliárd forintból.

 

Veszprém megyében közel 1,3 milliárd forintot költenek 26 épület felújítására. Az államtitkár kiemelte, a fejlesztésekkel javul a helyi településkép, emellett jelentős energiamegtakarítást is jelent a felújítás.

 

Az európai uniós programban Veszprémben tíz, Pápán három, Tapolcán négy, Balatonfüreden, Balatonalmádiban és Devecserben kettő, Ajkán, Sümegen és Várpalotán egy intézmény újul vagy újult meg. A beruházások révén 30-40 millió forint megtakarítást érnek el a megyében az épületek üzemeltetésében.

 

Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja ismertette a program részleteit. Elmondta, a felújítási munkák között nyílászárócsere, homlokzati és födémszigetelés, valamint napelemek elhelyezése szerepelt, az egyes épületeknél eltérően. Hozzátette, a program első üteme befejeződött, tizenhárom épület már megújult.

 

A második ütemben szintén tizenhárom épület kapott helyet, az épületek megújítása év végéig fejeződik be. Megjegyezte, a beruházások által a 21. századnak megfelelő környezetben várják az ügyfeleket az állami intézmények.

 

A tájékoztató után a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség által tavasszal elindított és júniusban zárult kormányablak ügyintézői képzést sikeresen teljesítők vehették át okleveleiket. Takács Szabolcs elmondta, országosan 569-en tettek sikeres vizsgát a képzésben.

 

A veszprémi átadón a képzés Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyei résztvevői kapták meg bizonyítványukat. A három megyében 64-en végezték el a képzést. A kormánymegbízott elmondta, 2018 végéig további három kormányablak ügyintézői képzés indítását tervezik.

 

Kovács Zoltán államtitkár hangsúlyozta, 2010-ben a közigazgatás megújításának részeként az ügyintézési kultúra megújítását is célul tűzték ki, ennek eredményei már jól látszanak. Megjegyezte, a versenyképességet az ügyintézési kultúra is befolyásolja.

 

Elmondta, tavaly 15 millió ügyet intéztek a magyarok az ország mintegy 280 kormányablakában.

Dr. Kovács Zoltán

Pápa, Fő utca 19.
eseménynaptár