Dr. Kovács Zoltán

PápaFő utca 19.4. választókerület
2017 Jun. 10 18:49

Közel háromszázötvenezer forint gyűlt össze jótékony célra a KDNP családi napján

 

A rendezvény egyik fővédnöke dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő volt, aki köszönetet mondott a szervezőknek, hogy ismét megszervezték a jótékonysági családi napot.

 

 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pápai szervezete harmadik ízben szervezett jótékonysági családi napot a gyönyörű Malom-tónál. Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, hiszen kora nyárias melegben telt a vasárnap délutáni program, s ennek is köszönhetően sokan kilátogattak a tóhoz.

 

 

Bali István elnök a program kapcsán elmondta, öröm számukra, hogy sokan eljöttek a rendezvényre, de többen támogatójegy vásárlásával járultak hozzá a nemes célhoz. Nagyon fontosnak tartják a karitatív tevékenységeket és a közösségépítést is, így reményeik szerint, jövőre ismét megszervezik a családi jótékonysági napot.

 

 

 

Bali István elnök

 


A rendezvényen Mezei Zsolt, a KDNP pápai csoportjának tagja felolvasta Magyar Gergely nagyszőlősi plébános, a Kárpátaljai Ferences Misszió vezetőjének szívhez szóló levelét, aki köszönetét fejezte ki minden fellépő együttesnek, hogy partnereik voltak a jótékonysági programnak és ezzel segítettek, hogy a Kárpátalján, Nagyszőlősön és környékén működő ferencesek tovább segíthessék a rászorulókat. Köszönetét fejezte ki minden vendégnek, aki eljött, és ezzel nem csak a fellépő együttesek zenéjét hallgatta meg, hanem támogatta is a ferencesek kárpátaljai tevékenységét.

 

 

Ezt követően Reisz Pál sümegi ferences pap mesélt a Kárpátaljai misszió során szerzett élményeiről, tapasztalatairól.

 

 

-Az ottani emberek kereszténysége, pontosabban katolikus vagy református mivolta valóban a magyar nemzet fennmaradásának záloga. Nemcsak két esztendőről van szó, amelyet közvetlenül, mint kiküldött lelkipásztor tevékenykedtem. Az első élmények nagyon mély nyomot hagytak bennem. A gyerekek szó szerint ki voltak tiltva a templomból. Úgy nőttek fel, hogy a nagymamától tanulták meg a szentségekkel kapcsolatos tudnivalókat. A másik korai élmények a gyóntatáshoz kötődött. Amikor vállalkoztam a kárpátaljai misszióra, fel kellett tennem magamnak a kérdést, hogy tulajdonképpen mi is a feladatom. Vallási küldetésben vagyok, vagy a vallási küldetésem a magyarság megtartását szolgálja? A magam részéről leegyszerűsítettem a választ: a gondviselés által megszabott feladatot kell teljesítenem. A teendőm tehát az volt, hogy magyarul magyaroknak hirdessem Krisztus tanítását. A gyerekek nagyon intelligensek voltak, érdeklődőek, televíziótól még nem rontottak, fogékonyak, könnyen tanultak. Annak ellenére, hogy közülük sokan magyar iskolába sosem jártak, hamar megtanulták a magyar olvasást. A hétköznapi gyakorlatban egyébként súlyos kérdésként merül fel: Szabad-e áthozni a fiatalokat tanulni Magyarországra vagy inkább azt kell szorgalmazni, hogy otthon tanuljanak? Magam részéről azt tartom veszélyesebbnek, ha az ottani ukrán nyelvű iskolákban tanulnak tovább, mert más lehetőségük alig van – mondta el az atya. Végül hozzáfűzte, ott, az emberek között az utolsó tekintély, amire támaszkodni lehet, az egyház. Ez most nemcsak a katolikus egyházra vonatkozik, hanem általánosan, tehát a vallási tekintély. Már minden emberi tekintély le van járatva, és ez Kárpátalján különösen érezhető. Van esélyük. Az a küldetés, amit az evangélium hirdetésére, amit Jézus Krisztus tanításának terjesztésére kaptak és vállaltak, biztosan meghozza az eredményét. Szolgálja a magyarságot, hogy megmaradjon hitében, emberségében.

 

 

 

 

A családi napon részt vett dr. Kovács Zoltán is
A rendezvény egyik fővédnöke dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő volt, aki köszöntet mondott a szervezőknek, hogy ismét megszervezték a jótékonysági családi napot, melyre őt is meghívták. Mint mondta, manapság sokat beszélünk a szolidaritásról.

 


- A szolidaritás az egyik legfontosabb emberi érzés. Harmadik alkalommal vállaljuk, hogy segítünk az elesetteknek. Ez a kereszténység tanításai között is szerepel, de minden tanítás nélkül is, minden jó emberekben benne van a segítségnyújtás szándéka. Reméljük, idén is jelentős összeggel tudjuk segíteni a Kárpátalján élőket és a Szent Anna Plébániát is. Köszönet a fellépőknek és a támogatóknak, akik hozzájárultak a nap sikeréhez – hangsúlyozta a rendezvény fővédnöke.

 

 

 

A program jó hangulatban telt a festői környezetben

 

 

A családi nap változatos programkínálata minden korosztály számára élvezetes kikapcsolódási lehetőséget biztosított. A jó hangulatot a délután során fellépő zenekarok tovább fokozták: színpadra lépett a Rockers Band, a Fonográf Emlékzenekar és a Főnix. A gyerekek ez idő alatt kézműves foglalkozáson vehettek részt. Az eseményre váltott jegyekből, illetve a helyszíni adományokból közel 350.000 forint gyűlt össze, amelyet ebben az évben a Kárpátaljai Ferences Misszió, kisebb részét a pápai Szent Anna Plébánia karitatív munkájára fordítják majd.

 

Dr. Kovács Zoltán

Pápa, Fő utca 19.
eseménynaptár